Термінологія інтернетчика
| |
-=Marky=- | Дата: П`ятниця, 17.10.2008, 18:27 | Повідомлення # 1 |
Бабайко
Група: Адміністратори
Нагороди: 2
Авторитет: 3
Статус: Offline
| Фройлєн задала цікаве питання... тому тут я викладаю певну інфу В кого є якісь питання по темі або хочете дати щось від себе- прошу дуже сюди:) Флуд (від англ. flood /flʌd/ — «повінь», «потоп») — марнослів’я, повідомлення в інтернет-форумах і чатах, яке займає (в багатьох випадках) великі об’єми і не несе якоїсь нової чи корисної інформації. Крім того, на форумах флудом називають будь-яке повідомлення, яке не стосується теми форуму (офтопік). Особа, яка поширює флуд, називається флудером (образливо — флудерастом). Флуд поширюється як знічев'я, так і з метою троллінгу, наприклад, з бажання комусь дошкулити. Мережевий етикет засуджує флуд і флейм, тому що вони утруднюють спілкування, взаємодопомогу і обмін інформацією. В багатьох інтернет-форумах створюються спеціальні окремі розділи і теми «для флуду» (на деяких форумах їх з гумором називають галявина флудера), щоб флудери не поширювали свою діяльність на інші розділи і теми. Технічний флуд (його ще називають IRC flood) є розподіленою DDoS-атакою на певний ресурс (у вигляді великої кількості запитів), яке викликає відмову в обслуговуванні. Флейм (від англ. flame — вогонь) — обмін повідомленнями в інтернет-форумах і чатах, представляє собою словесну війну, яка не має ні якого відношення до початкової теми. Повідомлення флейму мають особисті образи, і часто направлені на подальше розпалення ворожнечі. Інколи застосовується в контексті тролінгу. Бан, забанити — вигнати з серверу і заборонити вхід на деякий час або назавжди
|
|
| |
Фройлєн | Дата: Понеділок, 20.10.2008, 01:19 | Повідомлення # 2 |
Активний учасник
Група: Користувачі
Нагороди: 0
Авторитет: 1
| Я зацікавилася правилами форумів і була шокована скільки всьго не можна. Деякі речі дуже субєктивні і складно визначити чи вони мають місце в деякому конкретному випадку. На мою думку, такі тісні рамки не потрібні. Та я хотіла запитати про заборонені слова, бо як уже не думала, що не передумала, ніяк не можу догнати, що в них поганого. Тільки мене не виганяйте, а поясніть: аффтар, жжеш, выпей йаду, бубруйск, зачот, фф, КГ\\АМ, БАЯН ???
Реєстрація на сайті
|
|
| |
-=Marky=- | Дата: Понеділок, 20.10.2008, 18:41 | Повідомлення # 3 |
Бабайко
| всі ці "словечка" російськомовних користувачів... я не вважаю їх дуже поганими але все ж вони не підходять для культурного обговорення теми... Аффтар- автор теми, повідомлення ітд... Жжеш- ну то шось типу "молодець" Випей йаду- то образливе...не буду коментувати.. Бубруйск-це таке місто...вважають, що звідтам одні дурачки... зачот-то ніби "супер" фф-сам не знаю кг\\ам - не знаю.... Баян - це не актуальна тема, наприклад як що створити зараз тему про Помаранчеву революцію....
|
|
| |
Фройлєн | Дата: Понеділок, 20.10.2008, 20:18 | Повідомлення # 4 |
Активний учасник
| Виходить, що ті слова, то звичайний сленг. Странно, що тут такого... -=Marky=-, ти вже вибачай, що піднапрягаю, але поки інтернет для мене як відкритий космос . Поможи розібратись з таким: Лінукс, пінгвіни (лінукси), ламер, утиліти, лінки, пости
Реєстрація на сайті
|
|
| |
VarenuK | Дата: Вівторок, 21.10.2008, 15:31 | Повідомлення # 5 |
Писар
Група: Журналісти
Авторитет: 2
| Фройлєн, Лінукс - Операційна система технології UNIX(по суміснийтву головний конкурент Windows'a) Пінгвіни - лінукси(назва від логотипа) Ламер - людина тупа в компах Утиліти - спеціальні програмулі для оптимізації роботи комп'ютера Лінки - активні посилання, адреси сторінок Пости - коментар на форумі звертайся, пояснимо
Революціонери не здаються!!
|
|
| |
НаХтовик | Дата: П`ятниця, 24.10.2008, 20:21 | Повідомлення # 6 |
Писар
Авторитет: 2
| Дєвушка, звідки такі терміни накопала? Зачот
Хоч буруй, хоч не буруй, все одно получиш наХту :)
|
|
| |
Фройлєн | Дата: Середа, 29.10.2008, 20:08 | Повідомлення # 7 |
Активний учасник
| Що таке фрейм, кеш, кукі чи то кукіси ??? Чекатиму на чергову відповідь !
Реєстрація на сайті
|
|
| |
-=Marky=- | Дата: Четвер, 30.10.2008, 19:45 | Повідомлення # 8 |
Бабайко
| Слухайте....то щось дивне... мені здається що товариш Фройлєн, збирає про нас інфу... а потім вона продасть її москалям... гм...ну все ж... Ку́ки (англ. Cookie, множина англ. Cookies - тістечка, печиво) — порція службової інформації, якою веб-сервер помічає браузер користувача при відвідуванні, або яка створюється за ініціативою скриптового сценарію на стороні веб-браузера. При наступному візиті сервер буде знати, що користувач вже тут був. За допомогою куки-технології можна вивчити вподобання відвідувача. Куки є одним із найбільш точних засобів визначення унікального користувача. Кеш (Cache) — спеціальний вид пам'яті або частина ОЗП, де зберігаються копії часто використовуваних даних. Забезпечує до них швидкий доступ. Кеш пам'яті зберігає вміст і адресу ділянки ОЗП, до якої часто звертається процесор. При звертанні процесора до адреси пам'яті, кеш перевіряє наявність у себе цієї адреси. Якщо він її знаходить, обмін даними виконується між процесором і кешем; якщо ні — між процесором і ОЗП. Кеш ефективний, коли швидкість роботи пам'яті менша за швидкість роботи процесора.
|
|
| |
Фройлєн | Дата: Неділя, 09.11.2008, 17:25 | Повідомлення # 9 |
Активний учасник
| В мене до москалів негативчик....... Хвать з мене прікалуватись, я просвіщяюсь !!!! Додано (09.11.2008, 17:25) --------------------------------------------- Ну і що таке домен, ІРЦ і інтерфейс? Я приблизно вже зрозуміла, але хочеться детальніше дізнатися про ті штуки, бо інакше як знати що воно реально дасть для сайту???
Реєстрація на сайті
|
|
| |
-=Marky=- | Дата: Неділя, 09.11.2008, 17:39 | Повідомлення # 10 |
Бабайко
| IRC (англ. Internet Relay Chat) — сервіс Інтернет, який надає користувачам можливість спілкування шляхом надислання текстових повідомлень з багатьма людьми у всьому світі одночасно (в реальному масштабі часу). Аналогію можна знайти у радіо на коротких хвилях, навіть використовується аналогічне поняття англ. channel (канал, хвиля). Надруковане на комп'ютері користувача повідомлення стає видним всім користувачам з того самого каналу. Користувач може приєднатися до вже наявного каналу або налаштувати свій. Користувач може створити свій особистий канал тільки для себе і буквально однієї-двох людей. Так само, як і у короткохвильовиків, користувач може присвоїти собі унікальний «позивний», («нік», «псевдонім», англ. nick).
|
|
| |
-=Marky=- | Дата: Неділя, 09.11.2008, 17:40 | Повідомлення # 11 |
Бабайко
| Домен (Domain) - Частина простору ієрархічних імен мережі Інтернет, що обслуговується групою серверів доменних імен (DNS-серверів) та централізовано адмініструється. DNS-сервери зберігають інформацію про вузли, які належать домену і виконують перетворення їх імен в адреси. Кожний домен має унікальне ім'я, а кожен комп'ютер, підключений до Інтернет, обов'язково потрапляє в один із доменів. Домени взаємодіють між собою за ієрархічним принципом. Два домени, що знаходяться на сусідніх рівнях ієрархії, називаються відповідно доменом вищого та нижчого рівнів. Домени найвищого (верхнього) рівня можуть бути сформовані за організаційним або географічним ознаками. Домени, сформовані за географічним ознаками, об'єднують вузли, що належать конкретній державі. За географічними ознаками об'єднуються в основному комп'ютери, що знаходяться на території США. Ги-ги я як прочитав то аж сам не повірив)))) в двох словах то типу адреса сайту)
|
|
| |
Фройлєн | Дата: Неділя, 16.11.2008, 22:40 | Повідомлення # 12 |
Активний учасник
| Ну то вже пояснив , якщо я до того ше шось уявляла як воно, то тепер... ладно давай попрощє якось: ІРЧ, то звичайний чат, але через канал якийсь особливий , через який важко зайти ??? Той чат взагалі буде належати до даного сайту? Додано (16.11.2008, 22:40) --------------------------------------------- Всюди то IMXO, IMXO, що за біда така?
Реєстрація на сайті
|
|
| |
-=Marky=- | Дата: Вівторок, 18.11.2008, 12:08 | Повідомлення # 13 |
Бабайко
| ІМХО — абревіатура англ. in my humble opinion — на мою скромну думку, на мій хлопський розум, по-моєму, я вважаю.
|
|
| |
Florik | Дата: Понеділок, 13.07.2020, 17:31 | Повідомлення # 14 |
Зелений
Авторитет: 0
| Буду знати
|
|
| |
TomikoFan | Дата: Четвер, 03.09.2020, 12:29 | Повідомлення # 15 |
Зелений
Авторитет: 0
| спасибо за инфу!
|
|
| |
Тільки зареєстровані користувачі можуть додавати повідомлення на форум. Зареєструйтесь або увійдіть під своїм логіном і паролем!
|